Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ποιοι ειμαστε

ιστορια μας

Το Caffè Ottolina ιδρύθηκε από τον Gulio Ottolina το 1948. Ο Gulio Ottolina υπήρξε ένας βαθύς γνώστης και είναι ο δημιουργός των πιο εξαιρετικών χαρμανιών espresso που διατίθενται έως σήμερα. Αυτό που τώρα είναι γνωστό ως OTTOLINA ξεκίνησε ως ένα μικρό μαγαζί καβουρντίσματος καφέ για τους λάτρεις του προϊόντος που διατίθετο σε επιλεγμένα bars και καφετέριες.

Το κατάστημα βρισκόταν στο κέντρο του Μιλάνου και όταν τη δεκαετία του ’60 ο γιός του Remo μπήκε στην επιχείρηση, η εμπορική δραστηριότητα επεκτάθηκε σε πελάτες γύρω από το Μιλάνο.

Τη δεκαετία του ‘90οι γιοί του Remo, ο Fabio και ο Stefano βοήθησαν στην περαιτέρω επέκταση της εταιρείας σε νέες αγορές τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό και τη συνεργασία με πρώην ανταγωνιστές. Κατά τα τελευταία χρόνια το OTTOLINA CAFFE έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στην επέκταση και αναβάθμιση των φυτειών προέλευσης του καφέ και της συνολικής του δομής αυξάνοντας ως εκ τούτου την ικανότητα παραγωγής και τη συνολική ποιότητα.

Σημερα

Χάρη στην προωθημένη τεχνολογία και τη συνεχή βελτίωση των φυτών που παράγεται ο καφές, το CAFFE OTTOLINA είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες καβουρντίσματος καφέ στο Μιλάνο, εξυπηρετώντας περισσότερα από 800 café και εστιατόρια και εφοδιάζοντας με τα προϊόντα του πολλές σημαντικές αλυσίδες εστιατορίων σε όλον τον κόσμο. Τα περισσότερο από 60χρόνια εμπειρίας μας βοηθούν να ανταποκριθούμε επιτυχώς σε έναν διαρκώς εξελισσόμενο περίγυρο. Η πρόοδός μας όμως αυξάνει την προσοχή μας στην ποιότητα και την παράδοση• τα blends (χαρμάνια) της παραγωγής μας διατηρούν τα χαρακτηριστικά και το άρωμα των ειδών εκείνων του ποιοτικού καφέ που έχει γίνει δύσκολο να βρείτε.

το μελλον

Από το μικρό μαγαζάκι λιανικής πώλησης στο κέντρο του Μιλάνου μετακομίσαμε και επεκταθήκαμε δύο φορές έως τώρα: μια διαρκής διαδικασία αναβάθμισης μας έχει θέσει στην αιχμή της πρωτοπορίας για παραγωγή νέας τεχνολογίας και παράλληλα με την επέκταση σε νέες αγορές μένουμε προσηλωμένοι στην ποιότητα και την υπεροχή.

παθοσ για ποιοτικο καφε

ΠΟΙΟΤΗΤΑ

ΒΙΟ

Βραβευμένο

παραγωγή

Διαλέγουμε τους προμηθευτές μας ανάμεσα στους άριστους στην αγορά. Οι προμηθευτές επιλέγονται και κρίνονται διαρκώς με βάση την ποιότητα των προϊόντων τους, τις τεχνικές συλλογής και τον υψηλό τους επαγγελματισμό.

Εισάγουμε άψητους κόκκους καφέ εδώ και 60χρόνια και έτσι η εμπειρία μας αποτελεί εγγύηση για την επιλογή των καλύτερων προμηθευτών.

Τα φυτά του καφέ μεγαλώνουν μόνο σε τροπικές περιοχές του πλανήτη μας και εμείς εισάγουμε από τουλάχιστον 15 διαφορετικές χώρες ψάχνοντας για σπάνιες και νέες περιοχές ώστε να δίνουμε στα χαρμάνια μας ένα μοναδικό χαρακτήρα.

Οι ειδικές γνώσεις των δοκιμαστών μας εγγυώνται την υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας.

 

Εδώ η παράδοση συναντάει την τεχνολογία.

Η χημική ανάλυση που εφαρμόζουμε σε όλους τους κόκκους του εισερχόμενου καφέ, οι διαδικασίες καθαρισμού μέσω δύο φίλτρων αέρα τόσο πριν όσο και μετά το ψήσιμο καθώς και η ενδελεχής ανάλυση των κρίσιμων σημείων κατά τη διαδικασία παραγωγής (HACCP) εξασφαλίζουν ότι πληρούμε πλήρως και υπερβαίνουμε κατά πολύ και τους ιταλικούς και τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και λειτουργούμε υπό τον αυστηρό έλεγχο των τοπικών υγειονομικών αρχών.

Αργό Ψήσιμο (12 με 18 λεπτά σύμφωνα με την προέλευση του καφέ που καβουρδίζεται ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη θερμοκρασία ψησίματος) αποφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα ψήνοντας τους κόκκους ισομερώς και απαλά ώστε να φθάσουν στο καλύτερο δυνατόν επίπεδο. Μολονότι η όλη διαδικασία υπόκειται σε αυστηρά προγραμματισμένες παραμέτρους ο επικεφαλής ψησίματος ελέγχει πάντοτε τη διαδικασία επεμβαίνοντας αυτοπροσώπως , καταστρατηγώντας εν ανάγκη τους αυτοματισμούς, οδηγούμενος από την εμπειρία του και την εκπαίδευσή του. Η συνέπεια στην παραγωγή εξαιρετικού αποτελέσματος εξασφαλίζεται από συχνούς δειγματοληπτικούς ελέγχους του τελικού προϊόντος.

Κατά τη διαδικασία του ψησίματος, ο καφές χάνει κατά μέσο όρο 20% του βάρους του. Το δοχείο ψησίματος ανοίγει και ο καφές κυλάει και ψύχεται σε ένα αερόψυκτο δοχείο. Αφού ψυχθεί, ο ψημένος καφές καθαρίζεται και πάλι πριν αποσταλεί στους τελικούς αποθηκευτικούς χώρους.

Πώς Διατηρούμε τη Φρεσκάδα του Καφέ

Για αν εξασφαλίσουμε ότι ο καφές φτάνει στους πελάτες μας υπό άνετες συνθήκες, εμείς ψήνουμε πάντα και συσκευάζουμε κατόπιν παραγγελίας, κάνοντας χρήση της πιο προωθημένης τεχνολογίας σφράγισης του καφέ σε προστατευόμενη ατμόσφαιρα αζώτου, εμποδίζοντας έτσι την επαφή του αέρα με τον καφέ ώστε να αποφύγουμε την οξείδωση των κόκκων και την αραίωση του αρώματός του.

Οι σακούλες μας είναι εφοδιασμένες με μονόδρομη βαλβίδα που επιτρέπει στο διοξείδιο του άνθρακος που απελευθερώνεται να αποβάλλεται, εμποδίζοντας έτσι οποιαδήποτε μόλυνση από τον εξωτερικό αέρα.

Οι σακούλες μπορούν να φέρουν την ονομασία κατά παραγγελία, και μετά τη σφράγισή τους αποστέλλονται στη μηχανή περιτυλίγματος ώστε να διαχωρίζονται σε συσκευασίες των 6 κιλών για άνετη μεταφορά. Οι διανομείς μας λαμβάνουν τον καφέ και τα άλλα προϊόντα σε προσεκτικά συσκευασμένες παλέτες.

 


Το Τελετουργικό του Αληθινό Espresso

Όσο και να σας αρέσει ο Espresso σας πάντα θα χρειάζεστε μια τέλεια προετοιμασία για να απολαύσετε τον καφέ σας. Μερικές απλές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε πραγματικά το χαρμάνι που προτιμάτε. Πάντα να θυμάστε ότι βρασμός είναι εξίσου σημαντικός όσο η επιλογή των σωστών κόκκων καφέ, η προσεκτική ανάμειξη και το κατάλληλο ψήσιμο. Όλα αυτά τα στάδια έχουν ως τελική κατάληξη την ποιότητα που αναμένετε να απολαύσετε στο φλιτζάνι σας.

Καταρχάς, πρέπει να επιλέξετε το σωστό μείγμα/χαρμάνι για σας: μερικά μείγματα είναι γλυκύτερα, μερικά πιο δυνατά, μερικά πιο έντονα, μερικά είναι πικρά με βάση τις πηγές προέλευσης που επιλέχτηκαν για να το δημιουργήσουν.

Η θερμοκρασία ψησίματος παίζει επίσης σοβαρό ρόλο: ενώ τα σκουρόχρωμα μείγματα περιέχουν λιγότερη οξύτητα και είναι πιο δυνατά, τα ανοιχτόχρωμα έχουν την τάση να είναι πιο φίνα και πιθανόν γλυκύτερα.

Κατόπιν διαλέξτε προσεκτικά τον εξοπλισμό σας: οι επαγγελματικές μηχανές Espresso και οι μηχανές άλεσης είναι κατά πολύ καλύτερες των οικιακών. Βεβαιωθείτε ότι η μηχανή άλεσης είναι σωστά ρυθμισμένη, η μηχανή του Espresso είναι ζεστή και θα πετύχετε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Το φλιτζάνι σας πρέπει να είναι ζεστό και το σχήμα του να είναι στενό και βαθύ και όχι φαρδύ και ανοιχτό.

Αυτό βοηθάει να διατηρηθεί η κρέμα παχιά, ο καφές ζεστός και η γεύση σταθερή.

πιστοποιησεις

Το Πρόγραμμα Πιστοποίησής μας

Συμβαδίζοντας πάντα με τον διαρκώς εξελισσόμενο κόσμο πιστοποιήσαμε το QUALITY SYSTEM της εταιρείας μας με τα STANDARDS του ISO9001και πρόσφατα τα αναβαθμίσαμε με την εκδοχή 2008 των κανονισμών. Ήταν η φυσική εξέλιξή μας ώστε να διατηρήσουμε την υψηλή μας ποιότητα παραγωγής.

Συμπεριλάβαμε το σχεδιασμό των προϊόντων RD στο πρόγραμμα πιστοποίησής μας επειδή αυτές ακριβώς οι δραστηριότητες καθιστούν την εταιρεία μας ικανή να βελτιώσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πελάτες μας.

Το παγκοσμίως γνωστό Ελβετικό Ινστιτούτο SGS πιστοποίησε τα συστήματά μας και επιθεωρεί συστηματικά τα φυτά του καφέ ώστε να διατηρείτε και να βελτιώνεται η ποιότητα.

Μπορείτε να ελέγξετε το ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ εδώ και την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ εδώ.

Ο φιλικός προς το Περιβάλλον Καφές

Το 2007 το CAFFE OTTOLINA ήταν η πρώτη εταιρεία καβουρντίσματος καφέ που προσέφερε χαρμάνια προερχόμενα από φυτείες πιστοποιημένες από την RAINFOREST ALLIANCE στην εταιρεία HORECA.

Η 60χρονη εμπειρία μας σε συνδυασμό με την επιλογή των καλύτερων ειδών καφέ από την RAINFOREST ALLIANCE γέννησαν το χαρμάνι “RAINFOREST”, που διατίθεται σε σακούλες του 1κιλού ή σε κονσέρβες των 250γρ.

Η “RAINFOREST ALLIANCE”, υπό την αιγίδα της SAN η οποία είναι ένας διεθνής συνασπισμός οικολογικών ομάδων, συνεργάζεται με τους αγρότες που παράγουν καφέ και συμμορφώνονται με τις υψηλές προδιαγραφές της SAN για την προστασία των άγριων ζώων, των γαιών, των δικαιωμάτων των εργατών αυτών των περιοχών και των τοπικών κοινοτήτων.

Οι αγροτοσυνεταιρισμοί που πληρούν αυτές τις υψηλές προδιαγραφές επιβραβεύονται με τη σφραγίδα πιστοποίησης της RAINFOREST ALLIANCE.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.rainforest-alliance.org

Το Πρόγραμμα Πιστοποίησής μας

Το 2009 το CAFFE OTTOLINA καθόρισε τις πολιτικές ώστε να εναρμονίσει το εταιρικό της σύστημα με τις αρχές περί ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Αυτές οι αρχές εγγυώνται την ηθική της παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών όσον αφορά το χώρο εργασίας ως βασικό σημείο πραγμάτωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι πολιτικές της κοινωνικής ευθύνης βασίζονται στη ΣΥΜΒΑΣΗ της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, στην παγκόσμια διακήρυξη των ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, στα ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, και στις συμβάσεις του ΟΗΕ ενάντια στο διαχωρισμό φύλου και στον ISO 9001 και τον κανονισμό 14001.

Το CAFFE OTTOLINA πριν αναθέσει ευθύνες φροντίζει η εταιρεία να δρα σύμφωνα με τους κανονισμούς περί ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΥΓΕΙΑΣ και ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ, ΚΑΝΟΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ, ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΜΙΣΘΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Η CAFFE OTTOLINA Α.Ε δηλώνει την προσήλωσή της στα ανωτέρω ως πρόμαχός τους.

Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας Προμηθειών

Το CAFFE OTTOLINA ολοκλήρωσε το 2009 το έργο της πιστοποίησης της παραγωγής σύμφωνα με το SQMS, ένα σύστημα ασφάλειας τροφίμων ώστε να εξασφαλίσει ότι κάθε τρόφιμο είναι απολύτως ασφαλές.

Το CAFFE OTTOLINA εγγυάται ότι το σύστημα παραγωγής, η τροφοδοσία και όλες οι διαδικασίες συμμορφώνονται προς τις καθορισμένες αρχές που διέπουν την ποιότητα.

Η ακεραιότητα αντικειμενικής αξιολόγησης εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητα αποκλείοντας οποιοδήποτε κίνδυνο βιολογικής, χημικής ή φυσικής μόλυνσης των προϊόντων.

Όλες οι διαδικασίες είναι υπό συνεχή έλεγχο και εκσυγχρονίζονται ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα.

Το CAFFE OTTOLINA δηλώνει την προσήλωσή του στις αρχές αυτές προσφέροντας πάντα την καλύτερη ποιότητα.